Workshop Klei gieten en keramiek beschilderen

WORKSHOP KLEI GIETEN EN KERAMIEK BESCHILDEREN

Altijd al willen weten hoe je een vorm kan maken van gietklei? En ook zo’n zin om twee van die vormen te beschilderen met onderglazuur? Dat kan! We kruipen in de huid van de keramist.

We starten met een demonstratie klei gieten in een gipsen mal. Zo ervaar je wat er nodig is om basisvormen van klei te krijgen.

Daarna volgt het creatieve proces van het beschilderen van al eerder gebakken keramiek. Dit noemen we biscuit. Je krijgt de gelegenheid om 2 voorwerpen te kiezen van onze workshoptafel. Denk hierbij aan kommetjes, bekers en bordjes. We hebben voorbeelden en beeldmateriaal voor de nodige inspiratie. Je eigen idee meenemen en uitwerken kan natuurlijk ook.

Gedurende de workshop krijg je uitgebreide informatie over de technieken en het materiaal. Het belangrijkste is dat je zelf lekker aan de slag kunt. Ervaring is niet nodig. Het gaat om plezier beleven en creatief bezig zijn.

Het biscuit worden na afloop, door ons, voorzien van een mooie transparante glazuurlaag en afgebakken. Je krijgt bericht wanneer jouw twee werkstukken klaar zijn en opgehaald kunnen worden.

WANNEER:

Geen data gepland

WAAR: Landweg 9, 3829MK Hooglanderveen

KOSTEN: €55,00 per persoon

GROEPSGROOTTE: Maximaal 10 personen.

INBEGREPEN:

  • Twee voorwerpen om te beschilderen (vb. bakje, beker en/of bord)
  • Gebruik van oa. penselen en onderglazuur
  • Stookkosten
  • Koffie/thee met lekkers

Let op:

Mocht het buiten koud zijn is het goed om te weten dat we in onze schuur werken en we proberen het daar zo warm mogelijk te krijgen, maar trek vooral warme kleding aan.

AANMELDEN

Op dit moment zijn er geen data voor deze workshop gepland. Mocht je toch interesse hebben, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.