Workshop Staphorster Paaseieren stippelen

STAPHORSTER STIPWERK OP EEN EI

Staphorster stipwerk is een techniek om stoffen en andere materialen te versieren. Bij deze workshop gaan we aan de slag met het ‘stippen’ van keramiek.

Stipjes verf worden met stempels op het biscuit gedrukt. Ieder stempel heeft zijn eigen kleur en als de vormen en kleuren gecombineerd worden, ontstaan er patronen. Patronen en motieven komen vaak terug en ook de kleuren vertellen iets over het kunstwerk.

Tijdens de workshop duiken we even in een stukje geschiedenis van het Staphorster stipwerk én het beschilderen van keramiek met onderglazuur. Daarna gaan we snel zelf aan het werk.

Je krijgt de gelegenheid om 2 eieren te kiezen van onze workshoptafel. We hebben voorbeelden en beeldmateriaal voor de nodige inspiratie. Je eigen idee meenemen en uitwerken kan natuurlijk ook.

Gedurende de workshop krijg je informatie over de technieken en het materiaal. Het belangrijkste is dat je zelf lekker aan de slag gaat. Ervaring is niet nodig. Het gaat om plezier beleven en creatief bezig zijn.

Het biscuit worden na afloop, door ons, voorzien van een mooie transparante glazuurlaag en afgebakken. Je krijgt bericht wanneer jouw werkstukken klaar zijn en opgehaald kunnen worden.

WANNEER:

ma 4 maart 2024PAASEIEREN STIPPELEN19.00 – 22.00 UUR

WAAR: Landweg 9, 3829MK Hooglanderveen

KOSTEN: €55,00 per persoon

GROEPSGROOTTE: Maximaal 10 personen.

INBEGREPEN:

  • 2 eieren om te beschilderen
  • Gebruik van oa. penselen en onderglazuur
  • Stookkosten
  • Koffie/thee met lekkers

Let op:

Mocht het buiten koud zijn is het goed om te weten dat we in onze schuur werken en we proberen het daar zo warm mogelijk te krijgen, maar trek vooral warme kleding aan.

AANMELDEN: