Workshop Delfts Blauw op keramiek

DE OORSPRONG VAN DELFTS BLAUW

Delfts aardewerk is geglazuurd aardewerk dat voor het eerst in het begin van de 17e eeuw werd gemaakt in Delft, Nederland. De inspiratie voor de beschilderingen kwam van het Chinees porselein, dat men met de VOC schepen naar Holland importeerde. Het met de hand beschilderen van het aardewerk noemen we plateelschilderen.

DE WORKSHOP

Tijdens de workshop duiken we even in een stukje geschiedenis van het Delfts Blauw om daarna snel zelf aan het werk te gaan.

Je krijgt de gelegenheid om 2 voorwerpen te kiezen van onze workshoptafel. Denk hierbij aan kommetjes, bekers en bordjes. We hebben voorbeelden en beeldmateriaal voor de nodige inspiratie. Je eigen idee meenemen en uitwerken kan natuurlijk ook.

Gedurende de workshop krijg je uitgebreide informatie over de technieken en het materiaal. Het belangrijkste is dat je zelf lekker aan de slag gaat. Ervaring is niet nodig. Het gaat om plezier beleven en creatief bezig zijn.

Het biscuit worden na afloop, door ons, voorzien van een mooie transparante glazuurlaag en afgebakken. Je krijgt bericht wanneer jouw twee werkstukken klaar zijn en opgehaald kunnen worden.

WANNEER:

do 1 februari 2024KERAMIEK BESCHILDEREN MET DELFTS BLAUW19.00 – 22.00 UUR
woe 15 mei 2024KERAMIEK BESCHILDEREN MET DELFTS BLAUW19.00 – 22.00 UUR

WAAR: Landweg 9, 3829MK Hooglanderveen

KOSTEN: €55,00 per persoon

GROEPSGROOTTE: Maximaal 10 personen.

INBEGREPEN:

  • 2 Voorwerpen om te beschilderen (vb. bakje, beker en/of bord)
  • Gebruik van oa. penselen en onderglazuur
  • Stookkosten
  • Koffie/thee met lekkers

Let op:

Mocht het buiten koud zijn is het goed om te weten dat we in onze schuur werken en we proberen het daar zo warm mogelijk te krijgen, maar trek vooral warme kleding aan.

AANMELDEN: