Workshops

WORKSHOP KERSTBALLEN GIETEN EN BESCHILDEREN

Altijd al willen weten hoe je een keramieken kerstbal of kerstklok kan gieten? En ook zo’n zin om er twee te beschilderen met onderglazuur? Dat kan! We kruipen in de huid van de keramist.

We starten met een demonstratie klei gieten in een gipsen mal. Zo ervaar je wat er nodig is om basisvormen van klei te krijgen.

Daarna volgt het creatieve proces van het beschilderen van al eerder gebakken keramiek. Je krijgt de gelegenheid om 2 kerstversieringen te kiezen van onze kersttafel. We hebben voorbeelden en beeldmateriaal voor de nodige inspiratie. Je eigen idee meenemen en uitwerken kan natuurlijk ook.

Gedurende de workshop krijg je uitgebreide informatie over de technieken en het materiaal. Het belangrijkste is dat je zelf lekker aan de slag kunt. Ervaring is niet nodig. Het gaat om plezier beleven en creatief bezig zijn.

De kerstversieringen worden na afloop, door ons, voorzien van een mooie transparante glazuurlaag en afgebakken. Je krijgt bericht wanneer jouw twee kerstversieringen klaar zijn en opgehaald kunnen worden.

WANNEER: Donderdagavond 1 december 2022 (VOL) óf Maandagavond 5 december 2022

HOE LAAT: Van 19.00 – 22.00 uur

WAAR: Landweg 9, 3829MK Hooglanderveen

KOSTEN: €35,00 per persoon

GROEPSGROOTTE: Min. 5 personen, maximaal 10 personen.

INBEGREPEN:

  • 2 Kerstversieringen om te beschilderen (bal, klok, bordje, kom)
  • Gebruik van oa. penselen en onderglazuur
  • Stookkosten
  • Koffie/thee met lekkers

Let op:

We werken in de schuur en proberen het daar zo warm mogelijk te krijgen, maar trek vooral warme kleding aan.

AANMELDEN:

Donderdag 1 december 2022 (VOL)